Guideturer med Kasumi i Tokyo

Tokyo centrum - heldag

Det är till Tokyos inre kärna du kommer denna dag. När du stiger av tåget i Shibuya med den världsberömda korsnngen, då har du varit ute i flera timmar. Dagen börjar med magnifik utsikt från Skytree.

- Tokyo centrum 9.30-17.30

Kamakura - heldag

Buddastaty

Kamakura ligger mindre än en timmes tågresa söder om Tokyo. Du kommer till en mycket stor staty av Budda i brons och åker på en 100 år gammal järnväg. Vagnarna är inte nygjorda de heller. En vacker plats intill havet med historisk tyngd. Start från Tokyo station.

- Kamakura 9.00-18.00

Shinjuku - eftermiddag

Shinjuku stationsområde tänker de flesta på när man säger Shinjuku. Stadsdel i Tokyo och med världens mest trafikerade station där 2-3 miljoner resenärer passerar dagligen. De högsta skyskraporna finns här.

Regeringsbyggnad Tokyo

Start vid Goverment building (fotot), som täcker en yta av ett par kvarter. Därifrån promenerar du till det berömda stationsområdet med labyrinter av små mathak och barer.

- Shinjuku 14.00-18.30

 

Mejla Kasumi

Det här är Kasumi Yokoyama

kasumi

Kasumi Yokoyama är född och uppvuxen i Tokyo. Arbetat mycket med resenärer och service.

Skräddarsy din guidetur

Vill du själv bestämma vad du vill göra sätter Kasumi gärna ihop turer speciellt för dig. Du berättar först för henne vad som passar dig bäst. Läs mer om skräddarsydda turer.

Service är hennes legitimation

Kasumi har större delen av sitt yrkesliv arbetat med service. Det är den bästa meriter, för japansk service är bäst i världen. Ohotad etta!

 

Hon började på hotell, Thai Airways och på kryssningsfartyg där hon även träffade svenskar. Mer av Sverige har det inte blivit. Däremot har Kasumi bott i och arbetat som lärare i Australien.

 

Förresten lite mer Sverige trots allt, men långsökt. Hon är gift med en spanjor, men han däremot har bott i Malmö i nio år och talar svenska.

I och runt om Tokyo

I Tokyo City och i hela regionen Kanto där Tokyo igger är hon en utmärkt guide. Här är hon på hemmaplan hela tiden. Trevlig, ler ofta (jämt) och mycket servicemedveten.

 

Engelska är det språk hon guidar dig på om nu inte hennes man ska följa med ...