Skräddarsydda turer med guide

Skriv till oss! Berätta vad du vill se, höra och göra i Japan–vi planerar turen.

Guideturer om 4 - 9 timmar

Halvdagar är ca 4 timmar och kortare än så bör du inte beställa. Fyra timmar passar fint för en aktivitet där du går på djupet. T.ex. något museum, promenad i en del av stan, besök på Osakas akvarium. Fyra timmar är också tillräcklig tidsrymd för två besök. Beror endast på vad du vill se och hur långt det är emellan platserna.

 

En heldag är 7-9 timmar lång. Du hinner med 3-6 platser. Har du önskemål där vi behöver åka längre sträckor, då är det troligt vi kan planera in tre, fyra besök och nio timmar.

Dina förflyttningar tar tid och på den punkten har du stor nytta att vara tillsammans med någon som hittar, pratar japanska och kan läsa.

 

Har du hört något, läst något, sett en film eller någon dokumentär på teve om Japan och gärna vill åka och uppleva allt på plats – berätta det för guiden. Du kanske vill pröva ett samurajsvärd?

 

Vi planerar din tur och gör allt vi kan för att svara på din frågor under dagen. Dessutom har guiderna mycket att berätta och ser till att du åker åt rätt håll och använder tiden bra. Köer kan vi dock inte göra något åt.

två ungdomar testar samurajsvärd på riktigt Claudia och Daniel håller i riktiga samurajsvärd under ledning av en riktig mästare.

 

En välplanerad tur går i rätt rikting

Stor-Tokyo är gigantiskt, som Skåne stort faktiskt. Tunnebanan t.ex. är i flera våningsplan. Enbart stationen Shinjuku (mitt i Tokyo) slussar 2-3 miljoner passagerare varje dag.

 

Kasumi och vi andra guider vet att sätta ihop dina önskemål till en härlig tur och upplevelse där du rör dig framåt mot nästa stopp och inte springer i cirklar i onödan (japaner springer förresten inte). Med guide har du dessutom en tolk som översätter allt du vill veta. Att förstå är en skön känsla.

 

Planera din dag och tänk på att även japaner går ut på stan

Japanerna älskar att gå ut och göra något under helgerna.

Och de tvekar inte för att stå i kö. Det har hänt även oss när vi vill till en ”måste-aktivitet”. Köerna till Disneyland kan vara 2-3 timmar. Köer tillenkla med "berömda" matställen kan var 30-40 minuter. Här nedan en familj som fick stå i kö en timma och det var inte planerat. Men det digitala museet var en upplevelse.

 

digitalt museum tokyo

Mamma, pappa och barnen på Art Digital Museum i Tokyo. Mycket kul!

Att en lördagskväll "bara stiga in" i en restaurang som serverar något speciellt eller har gott renommé och hoppas på bord tror vi inte på.

 

Dessbättre är japanerna mycket artiga och synnerligen serviceinriktade. De gör vad de kan för att hjälpa dig, liksom våra guider som inget hellre vill än att du får en underbar vistelse i landet.

 

Vad betalar du för?

Det är guidens tid du betalar för. En tur på 8 timmar tillsammans med dig, är 10-11 timmar för någon av oss med dagens resor. Plus att guiden då har planerar din dag. Vidare betalar du för hennes direkta utgifter den dagen. Inga dolda kostnader. Med vårt förslag på dagstur medföljer en offert.

Skriv och berätta

  • vad du mest av allt vi se, göra och äta
  • när du planerar åka till Japan
  • om du reser själv eller med sällskap
  • hur lång tid du behöver guidning

Vi kontaktar dig när vi fått ditt mejl. Därefter gör vi en planering och skickar den till dig med en offert. Nu får du tid att fundera och förändra.

 

Vill du i stället välja mellan olika färdiga turer

Föredrar du fasta guideturer som vi planerat, titta då på programmen för våra guideturer i Kyoto, Osaka och Kyoto. Du ser priserna direkt.

Priser skräddarsydda turer

Heldag minst 7 timmar ca 5 700 - 9 500 kronor.

Halvdagar ca 4 timmar från 4 200 kr.

Från 590 kr/timma om du är ensam.

 

Gruppens storlek påverkar priset.

Priser inklusive moms.

Be gärna guiden om tips för dina kommande dagar.

Skräddarsy min dag