Svensktalande japanguide OS i Tokyo
När blir det OS?

Uppskjutet blev det, till slut. Oavsett när det blir av har vi säkra guider i Tokyo, i Japan och i Sverige också.

Två veckor när alla vill ha en guide och en tolk. Vi gillar idrott! Tani är fotbollsdomare, Ulrika kom till Japan för att träna karate. Vi guidar dig till simstadion och Sarah Sjöströms simningar, som börjar 24 juli. Eller handbollen i den fina Yoyogi-hallen om det passar. Guiden är lösningen.officiell logotyp os tokyo 2020

Officiell logotyp för Sommar-OS i Tokyo 2020

Hur ser dina planer ut?

Ja! Vi vill guida dig och dina vänner under sommar-OS

Ja, vi vill ta emot och guida dig i Tokyo, med start på flygplatsen Narita om du önskar det. Vi vill visa dig runt i Tokyo, ta dig till dina favoritidrotter, se till att du får den mat du vill ha. Börja med ett mejl till oss. Och du får gärna svara på frågorna du nyss läst här ovanför.

Vad kostar en svensktalande guide en vecka i Tokyo?

Utgå från 6 500 - 8 000 kr/dag, där en arbetsdag är 6-8 timmar. Priset beror på vad du vill göra och ha hjälp med, hur många ni är i gruppen och hur många dagar du vill hyra vår guide. Ju fler dagar, desto lägre pris per dag/timma. Här finns mer om priserna.

 

OS kommer att ställa speciella krav på alla guider i en stad där det faktiskt bor 35 miljoner människor sedan tidigare. Nu kommer miljoner idrottsfantaster till Tokyo, som varken kan språket eller hittar i tunnelbanan.

Natt i Tokyo

Tokyo by night

Reser du tillsammans med vänner?

Självklart måste du få veta vad det kostar med guide, så skriv och berätta vad du, vad ni, troligen vill se och göra (mejlknapp nedan). Juli-augusti i Japan är en varm, rent av het period. Det kan mycket väl vara 35-40 grader. mitt på dagen. Läs mer om Tokyo.

Japanernas favoritidrotter under OS är...

... judo, volleyboll, bordtennis och fotboll. På de evenemangen är det troligen svårast att få tag på biljetter. Friidrott är alltid populärt. Vad vill du titta på? Simning brukar vara fullsatt tidigt. Bågskytte och badminton är idrotter med mycket hög status i Asien. Stadion för bl.a. friidrott, kommer att få följande utseende. Du kan även se en film om Nationalarenan i Tokyo.

 

Nationalarenan för sommar-OS i Tokyo 2020

Nationalarenan under Sommar-OS

Skriv till oss nu - miljoner kommer att resa till Tokyo

Så fort du kan, skicka in dina önskemål. Många vill och kommer att åka till Tokyo sommaren 2020. Ju mer vi vet om tider, dagar, resor mm, ju snabbare får du hjälp från oss och en prisuppgift. Till dess, läs mer om OS på den officiella sajten Olympic Organisation Tokyo 2020.

5+ med guide i Tokyo

Guiderna i Japan som talar svenska

Våra huvudspråk är japanska och svenska och även engelska. Kasumi Yokoyama guidar under OS tillsammans med sin spanske man om du önskar det (spanska, engelska, svenska och japanska) och båda gillar tennis och fotboll.

 

Vi har också guider i Sverige som är redo att åka med dig till Japan och sommar-OS 2020. Det här är vi som som hittar i stan och hjälper dig med språket.

Skriv mejl till oss

Jerker svarar gärna på dina frågor om Tokyo, om OS, om guider och tolkar. Han har jobbat för Svenska- och Västerbottens volleybollförbund och varit volleybolltränare i många år i Storuman och Sollentuna. Som många andra har han sysslat med flera idrotter som ung: skidåkning, fotboll, handboll och mest av allt, volleyboll. Han hjälper dig!

jerker-guide-tokyo-os

Hej!

Jag heter Jerker Bergström och vill gärna hjälpa dig planera för Sommar-OS.

Mejla om Tokyo-OS 2020

 

Du som ordnar resan själv - Tips inför OS 2020

Läs små tips och råd om Japan. På den här webben finns tips och råd och korta berättelser från andra guideuppdrag. Vi guidar även stora grupper, som släkten Dahlén sommaren 2019. Tunnelbanenätet i Tokyo är stor, vidsträckt. Känns den övermäktigt, ta en taxi.

 

Japanerna är hjälpsamma och snälla. Däremot är många blyga över sin engelska, även om de talar engelska. Tala lugnt och du får garanterat hjälp. Var återhållsam. Japanerna gillar inte de som "bröstar sig fram" och tar stor plats.

Du träffar många nya människor - ta med visitkort!

Tro oss, du kommer att bli uppskattad för din omtänksamhet när du visar upp ditt svensk-japanska visitkort, med ditt osägbara namn på japanska, så även japanerna kan uttala det. Du får 20% rabatt på visitkorten när du använder våra guider.